Obrazovanje za

tvoju bolju

budućnost.

SREDNJA ŠKOLA METALSKIH ZANIMANJA

Obrazovanje za

tvoju bolju

budućnost.

SREDNJA ŠKOLA METALSKIH ZANIMANJA

Prvo mjesto na Međunarodnoj smotri tehničkog stvaralaštva mladih Jugoistočne Evrope

U organizaciji Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH u subotu 02.4.2022.g. u prostorima JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ održana je Smotra tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverna Makedonija u okviru međunarodne saradnje država Jugoistočne Evrope.

Na ovoj Smotri učenici osnovnih i srednjih škola prezentirali su svoja dostignuća naučno-istraživačkog rada u obliku interesantnih i inovativnih projekata iz različitih naučnih oblasti.

Smotri su prisustvovali i na ceremoniji otvaranja obratili se prisutnima: direktorica JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ gospođa Mirsada Čakal, predsjednik Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH gospodin Nijaz Brajlović, izvršni direktor Narodne tehnike Republike Sjeverna Makedonija, gospodin Pero Mitrev, predsjednik Zajednice tehničke kulture narodne tehnike BiH gospodin Zdravko Petrović, predsjednik  Udruženja nastavnika i saradnika srednjih stručnih i tehničkih škola FBiH gospodin Hasan Brkić, te njegova ekselencija ambasador Republike Sjeverna Makedonija u BiH gospodin Ekrem Hebibi i njegov zamjenik gospodin Redžep Salihu.

Cijeli događaj medijski je popratila TVSA.

U kategoriji tehničkih nauka učenika srednjih škola rad učenika naše škole pod nazivom „Automatska rampa“ osvojio je prvo mjesto. Učenici koji su izradili projekat i uspješno ga prezentirali ocjenjivačkom žiriju su Muslim Tarik, Muminović Nail i Tanković Faris. Inače, naša škola nastupila je sa još dva projekta. Mentori na svim projektima bili su profesori Hećo Meta, Kadić Neđad i Bartula Dejan.

Dan ranije 2.4.2022.g. učenici i profesori iz Makedonije posjetili su našu školu, obišli naše kabinete i radionice gdje smo dogovorili i buduću saradnju i naše učešće na njihovim manifestacijama koje promovišu naučno-istraživački rad mladih, učenika osnovnih i srednjih škola.

 

Ostani u kontaktu sa Srednjom školom metalskih zanimanja

Ako imate pitanja o Srednjoj školi metalskih zanimanja spremni smo odgovoriti na njih.

metalskaskola@bih.net.ba

LOKACIJA

Zmaja od Bosne br. 8, 71 000, Sarajevo
Telefon: +387 (0)33 275 600
Fax: +387 (0)33 207 369
e-mail: metalskaskola@bih.net.ba

 

Srednja škola metalskih zamimanja © 2021. All Rights Reserved.