Obrazovanje za

tvoju bolju

budućnost.

SREDNJA ŠKOLA METALSKIH ZANIMANJA

Obrazovanje za

tvoju bolju

budućnost.

SREDNJA ŠKOLA METALSKIH ZANIMANJA

Učešće naše škole u međunarodnom projektu VET for Western Balkan

Uz punu podršku i saradnju Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, te Općine Centar, naša škola je jedan od osam ravnopravnih partnera u međunarodnom projektu pod nazivom VET for Western Balkan (VET za zemlje zapadnog Balkana) u koji su uključene srednje strukovne škole zemalja EU, Danske, Slovenije, Holandije, Španije i strukovne škole zemalja zapadnog Balkana, BiH, Albanija, Crna Gora i Kosovo. Projekat će trajati do 2024.g.

Učenici naše škole Amina Džafer, Ajdin Čalkić, Mirza Smajić i Esmin Kovačević u pratnji profesora Nihada Bisića i Alema Radmilovića su 27.02.2022.g. otputovali u Školski centar Kranj u Sloveniji. Njihov boravak u partnerskoj školi u Kranju trajaće mjesec dana gdje će u sklopu međunarodnog projekta VET for Western Balkan imati priliku steći nova saznanja i vještine iz oblasti robotike, senzorike, mehatronike i CNC tehnologija za koje se oni inače obrazuju u našoj školi.

Svrha ovog projekta jeste razmjena iskustava kada je u pitanju strukovno obrazovanje, a cilj je pomoć strukovnim školama zemalja zapadnog Balkana u modernizaciji stručnoteorijske i praktične nastave, te rješavanju svih problema vezanih za strukovno obrazovanje: usklađivanje upisne politike sa potrebama tržišta rada, efikasnija povezanost i saradnja obrazovnih institucija sa privrednim organizacijama, popularizacija strukovnog obrazovanja i dr.

Kroz projektne aktivnosti svi partneri koji dolaze iz zemalja zapadnog Balkana imaće priliku vidjeti kako pomenute probleme rješavaju strukovne škole u zemljama članicama EU i mogućnost da ta iskustva primjene u svojim sredinama.

Učenici naše škole kao i nastavnici imaće priliku tokom ovog projekta posjetiti sve strukovne škole pomenutih partnera u projektu. Namjera nam je sva ta iskustva iskoristiti u cilju povećanja kvaliteta obrazovnog sistema u našoj školi, odnosno u našem gradu pa i državi. 

 

Ostani u kontaktu sa Srednjom školom metalskih zanimanja

Ako imate pitanja o Srednjoj školi metalskih zanimanja spremni smo odgovoriti na njih.

metalskaskola@bih.net.ba

LOKACIJA

Zmaja od Bosne br. 8, 71 000, Sarajevo
Telefon: +387 (0)33 275 600
Fax: +387 (0)33 207 369
e-mail: metalskaskola@bih.net.ba

 

Srednja škola metalskih zamimanja © 2021. All Rights Reserved.