Obrazovanje za

tvoju bolju

budućnost.

SREDNJA ŠKOLA METALSKIH ZANIMANJA

Obrazovanje za

tvoju bolju

budućnost.

SREDNJA ŠKOLA METALSKIH ZANIMANJA

SŠMZ u Sarajevu dobila kabinet za najmoderniju praktiču nastavu

Srednjoj školi metalskih zanimanja u Sarajevu GROHE je donirao kabinet za najmoderniju praktičnu nastavu. Učenici ove tehničke škole po prvi put su imali priliku svoje teorijsko znanje isprobati u praksi.

 

 

GROHE, vodeći svjetski brend u sanitarnoj industriji, donirao je Srednjoj školi metalskih zanimanja u Sarajevu zidnu instalaciju za unaprjeđenje praktične nastave.  Radi se o instalaciji s gotovim funkcionalnim proizvodima poput podžbuknih instalacija za WC školjke, termostatskih i jednoručnih modela miješalica za umivaonike, kade i sudopera te mnogih drugih. Učenici će završiti specifičnu obuku za koju će dobiti međunarodno priznat certifikat.  Nakon završenog GROHE osposobljavanja, otvaraju im se nove prilike, pomoć pri zapošljavanju ili čak mogućnosti radnog iskustva kod jednog od GROHE partnera.

“Ovo je naš mali doprinos da pomognemo i nama i kompletno kompanijama u BiH. Da pomognemo našoj omladini, našim đacima, da imaju što kvalitetnije obrazovanje, što stručnije, da ne moramo ići u druge države i educirati se nego da naša djeca i budući naraštaji budu adekvatno školovani, ako ne i bolje nego ostale kolege iz Evrope.” rekao je Enes Polimac, direktor prodaje North Adria GROHE.

GIVE program je upravo i nastao kao odgovor na manjak kvalificiranih stručnjaka, a što je dijelom rezultat neadekvatne praktične nastave.

“Zapravo smo uvidjeli tokom našeg rada da je vrlo teško danas naći kvalitetnog instalatera. Zapravo, ne toliko kvalitetnog, koliko onog sa potrebnim znanjem o novitetima. Kabinet je sastavljen od najmodernijih GROHE proizvoda trenutno na tržištu, i mi namjeravamo njega obnavljati kako se naši noviteti budu pojavljivali na tržištu. ” kazala je Martina Džoja Barišić, direktorica marketinga za Jugoistočnu Evropu, GROHE

Do sada je saradnja ostvarena s više od 40 institucija diljem EMENA regije, osiguravajući mladima edukaciju i trening u području vodovodnih instalacija.

O značaju ovog dana, donacije i mogućnosti praktičnog usavršavanja učenika unutar njihove škole, govorila je  Irma Behlulović, direktorica JUSSMZ.
“Važan je zato što se nalazimo u kabinetu GROHE, koji je u programu GIVE, u najmodernijem  kabinetu i prvom kabinetu u Bosni i Hercegovini. Nadam se da će u perspektivi i bliskoj budućnosti, sadašnje generacije i buduće na tržištu kako domaćem i globalnom moći konkurisati sa stečenim vještinama i znanjima iz ove oblasti.”

Amir Vuk Zec koji je istovremeno i arhitekt i vlasnik Studia Zec također je istakao važnosti adekvatnog obrazovanja.

“Budućnost edukacije je upravo u stalnom učenju. Nekako i emotivno sam vezan jer sam i ja svoju praksu počeo upravo ovdje, u Tehničkoj školi, i od te prakse i od tog znanja i dan danas dobro živim.”

Prisutni učenici su imali priliku po prvi put svoje teoretsko znanje spojiti sa praksom na Grohe instalacijama što je veliko unaprijeđenje i dodatak praktičnoj nastavi, te se jedino na ovaj način mogu osigurati budući vrhunski stručnjaci u svom polju djelatnosti.

Vijesti

 

Ostani u kontaktu sa Srednjom školom metalskih zanimanja

Ako imate pitanja o Srednjoj školi metalskih zanimanja spremni smo odgovoriti na njih.

metalskaskola@bih.net.ba

LOKACIJA

Zmaja od Bosne br. 8, 71 000, Sarajevo
Telefon: +387 (0)33 275 600
Fax: +387 (0)33 207 369
e-mail: metalskaskola@bih.net.ba

 

Srednja škola metalskih zamimanja © 2021. All Rights Reserved.