Obrazovanje za

tvoju bolju

budućnost.

SREDNJA ŠKOLA METALSKIH ZANIMANJA

Obrazovanje za

tvoju bolju

budućnost.

SREDNJA ŠKOLA METALSKIH ZANIMANJA

Potpisan Ugovor o izvođenju praktične nastave u Sarajevogasu

Ugovor o izvođenju praktične nastave kod poslovnog subjekta potpisali su danas (25.10.2021.godine) direktorica JU “Srednja škola metalskih zanimanja” Sarajevo Irma Behlulović i direktor KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo Edis Baković. Ugovorom je precizirano da će učenik drugog razreda škole metalskih zanimanja, a koji pohađa smjer plinski i vodoinstalater, u školskoj 2021/2022.godini obavljati praktičnu nastavu u Sarajevogasu. Učenik će praksu obavljati pod stručnim nadzorom škole u PTO Butila, ukupno 14 (četrnaest) časova sedmično.

“Gasna struka je specifična i ja sam od preuzimanja mandata u Sarajevogasu insistirao da realiziramo ovaj oblik saradnje sa školom metalskih zanimanja. Mislim da imamo zajednički interes, vi kao škola šaljete učenike na dodatnu obuku, a mi kao preduzeće možemo dobiti dobrog i kvalitetnog radnika, spremnog da nakon završetka srednje škole odmah preuzme radne obaveze”, istakao je direktor Sarajevogasa Edis Baković.

Praksa učenicima nedostaje, naglasila je direktorica škole Irma Behlulović ističući da se ova škola kroz razmjenu znanja i iskustva kroz različite EU projekte pokušava približiti modelu dualnog obrazovanja. Uz zahvalnost za pruženu priliku da učenici praksu stiču radom u Sarajevogasu, prihvatila je ideju direktora Bakovića da se u budućnosti intenzivira saradnja kroz organiziranje stručnih posjeta, tzv.ljetnu ili ferijalnu praksu i slično.

Zajednički je zaključak da se već duži period provodi pogrešna upisna politika, jer sistem obrazovanja ne prati tržište rada. Zbog toga, realizacija Ugovora o izvođenju praktične nastave ima posebnu važnost, kako za kompanije tako i učenike.

Ostani u kontaktu sa Srednjom školom metalskih zanimanja

Ako imate pitanja o Srednjoj školi metalskih zanimanja spremni smo odgovoriti na njih.

metalskaskola@bih.net.ba

LOKACIJA

Zmaja od Bosne br. 8, 71 000, Sarajevo
Telefon: +387 (0)33 275 600
Fax: +387 (0)33 207 369
e-mail: metalskaskola@bih.net.ba

 

Srednja škola metalskih zamimanja © 2021. All Rights Reserved.