SRETAN DAN ŠKOLE

 

Dragi učenici, odgoj spaja prošlost i sadašnjost, a priprema nas za budućnost. Srž  odgoja su  škole  koje djeluju na sve aspekte razvoja: intelektualne, emotivne i socijalne, te oblikuju čovjeka u njegove najljepše osobine.

Danas je naš dan,  zbog čega koristimo priliku da uputimo iskrene čestitke za Dan škole svim našim učenicima sa željom da nastavimo nizati uspjehe i ostvarivati zacrtane ciljeve. Vrlo značajan period u historiji naše škole bio je 3. decembar 1936. godine, kada su hrabre djevojke i mladići, tadašnje učenice i učenici naše škole podigli svoj glas protiv italijanskog i njemačkog fašizma.

Dan škole ćemo ove godine obilježiti na jedan novi i drugačiji način od planiranog. Prethodnih dana  vrijedni učenici i nastavnici naše škole bili su kreativni, te se nadamo da ćemo u školskoj online svečanosti svi uživati. Priredbu  možete pogledati na web stranici naše škole nakon 18 sati.

Dragi učenici, bez obzira koliko ova situacija bila teška, nemojte se predati, učite, radite, stvarajte, poštujte ljude oko sebe, ostanite čvrsti, dosljedni i volite ovaj svijet, jer samo  tako možemo naprijed. Teških situacija ima i previše, ali one nas jačaju, ne smiju nas obeshrabrivati. Od ocjene je važnije znanje i vaša izgrađena ličnost.

Održavajte sigurnu, fizičku distancu ovih dana, ali njegujte onu socijalnu. Sigurni smo da ćete i iz ove situacije u kojoj smo se našli, izaći jači i mudriji, steći nova iskustva i saznanja, te cijeniti ono što imamo a ne primjećujemo.

Hvala vam za sav trud, marljivost, odgovornost i nove ideje u ovim teškim  vremenima.

Sve što ima početak ima i kraj.

SRETAN DAN ŠKOLE ŽELI VAM KOLEKTIV SREDNJE ŠKOLE METALSKIH ZANIMANJA