U okviru Etos inicijative – Dijalog sa povodom i projekta „Dijalogom do razumijevanja“ u kojem učestvuju Srednja škola za tekstil kožu i dizajn, Srednja škola metalskih zanimanja, Mreža za izgradnju mira, Centar za kulturu dijaloga i Udruženje nastavnika, profesora Građansko obrazovanje uz podršku TPO Fondacije i Etos Inicijative  22.04.2020. g. učenici Srednje škole za tekst, kožu i dizajn i učenici Srednje škole metalskih zanimanja realizovali  su zavidan  broj aktivnosti povodom Dana planete Zemlje. S obzirom da je vanredno stanje i da smo svi ograničeni u kretanju a naročito naši učenice i učenici to ih nije spriječilo da budu kreativni, inovativni i odgovorni. Naši učenici na FB grupu Dijalogom do razumijevanja pod aktivnošću 1#Eko#izazov# objavljivali aktivnosti koje  su realizovali i pripremili povodom ovog dana. Naše učenice i učenici su  pisali ekobasne, eseje, montirali video u kojem su naglašene poruke  značaja očuvanja našeg planata,  pisali pjesme, objavljivali   fotografije na kojima su zabilježeni momenti kada su pravili kućice za ptice, sadili cvijeće, uređivali vrt, reciklirali a neki su montirali i video sa porukama da čuvamo i njegujemo naš planet.Sa današnjom aktivnošću imali smo 33 objave i 109 članova u grupi.

Nakon provedenih aktivnosti sa danasnjim danom, postavili smo i anketno pitanje o zadovoljstvu učesnika ili eventualno nezadovoljstvu prvedenim aktivnostima.U najvećem broju slučajeva učesnici su zadovoljni provedenom aktivnošću, sa kojom smo obilježili Dan zemlje planete.

Zahvaljujemo se našim učenicima na radu, trudu i odgovornosti i očekujemo da će nam se pridružiti u narednoj aktivnosti.Također, zahvaljujemo se pedagogicama škole Almedini Pašić-Muratović i Merimi Mehmedić na saradnji

Koordinatori projekta „Dijalogom do razumijevanja“ Alma Ahmethodžić i Mirsad Cvrk

 

#Etos#Thinkerica#Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn#Srednja škola metalskih zanimanja#