Prvi dan Zelene sedmice počeo je 22.04.2019.godine međunarodnim “Danom Planete Zemlje” u našoj školi je počela “Zelena sedmica” u kojoj već drugu godinu organizujemo razne aktivnosti kako bi podigli ekološku svijest naših učenika na veći nivo i time ekološki osvijestili jednu cjelokupnu generaciju mladih ljudi koja će u budućnosti brinuti o našem životnom prostoru.Prvi dan aktivnosti su obilježile posjete Hidrocentrali Hrid i JP Elektroprivreda.

Drugi dan su učenici učestvovali u akciji čišćenja škole i dvorišta. Naši vrijedni učenici i profesori zajedničkim snagama su uljepšali unutrašnje i vanjsko dvorište škole cvijećem i sadnicama. Lijepo vrijeme je učinilo da su svi bili raspoloženi za rad, a rezultati naravno nisu izostali, što možete vidjeti u galeriji slika sa današnje aktivnosti A nakon toga odjeljenja trećih i četvrtih razreda, su zajedno sa grupom profesora posjetili predavanje na Mašinskom fakultetu, gdje im je prezentirana tema: „Održivi izvori energije“  od Van.prof.dr.Husika Azrudina Učenici i profesori su tom prilikom saznali mnogo toga o energetskim sistemima budućnosti i nadogradili svoja znanja iz ove oblasti.Zahvaljujemo se na divnom predavanju i nadamo se i budućoj saradnji.

Treći dan “Zelene sednice” smo u saradnji sa firnom Zeos- koja se bavi reciklažom i zbrinjavanjem elektroničkog otpada posjetili njihovu partnersku firmu Aida commerc gdje su naši učenici i profesori imali priliku vidjeti najnovije tehnike i tehnologije u pogledu reciklaže i zbrinjavanja otpada. Učenici su tom prilikom saznali kako se skoro sve što je za nekoga samo otpad opet može iskoristiti i time pomoći u smanjenju zagađenja prirode. Zahvaljujemo se ovim kompanijama na prijemu i nadamo se i budućoj saradnji.

Posljednji dan “Zelene sedmice” smo obilježili posjetom izletištu Vrelo Bosne.Učenici i profesori su iskoristili lijep proljetni dan i prirodne ljepote ovog izletišta za čas u prirodi koji su održali profesori Edina Golić i Alem Radmilović.Učenici su napravili i prigodne plakate na temu “Zagađenje” kojim su upotpunili predavanje.

[huge_it_slider id=”2″]