U periodu od 20. do 23.03.2019.g. posjetili su nas naši prijatelji iz škole Henri Fertet iz gradića Gray u Francuskoj. U posjetu su nam došli direktorica i dvoje profesora iz ove prijateljske škole. Naša škola zajedno sa Srednjom školom za saobraćaj i komunikacije ima potpisan sporazum o saradnji sa ovom francuskom srednjom školom.

       U okviru projekta saradnje ove tri škole naši su učenici proveli sedmicu dana u francuskoj školi u oktobru prošle godine. Njihove učenike i profesore u pratnji očekujemo u prvoj sedmici juna. Delegacija iz Francuske boravila je kod nas kako bi se uvjerili da ćemo njihovim učenicima pružiti zadovoljavajući smještaj i boravak u našim dvjema školama.

       Nakon što smo delegaciji iz škole Henri Fertet predočili uslove smještaja njihovih učenika i profesora u Studentskom domu Bjelave i uslove u prostorima kompanije Centrotrans gdje će njihovi učenici zajedno sa našim učenicima biti na praktičnoj obuci, gosti su bili veoma zadovoljni onim što su vidjeli.

       U okviru posjete delegacije iz francuske škole priredili smo našim prijateljima i prigodno druženje, kao i jednodnevni izlet u Jablanicu i Mostar.

       Naši gosti nisu krili oduševljenje našim gostoprimstvom i na rastanku su izrazili sigurnost i uvjerenje da će njihovim učenicima kada dođu u junu kod nas biti ugodno i korisno.