Kompanija Veritas Automotive iz Sarajeva donirala vrijednu opremu za naš kabinet mehatronike

21.12.2018.g. našu školu posjetila je delegacija kompanije Veritas iz Sarajeva i tom prilikom uručila vrijednu i kvalitetnu opremu. Ovu opremu koristiće naši profesori i učenici u kabinetu mehatronike, a namjenjena je za efikasnije i kvalitetnije savladavanje znanja naših učenika iz oblasti mehatronike.

Firma Veritas odlučila se za saradnju sa našom školom i ovo je prvi korak u kojem, kako je rekao gospodin Arnes Lugavić, predstavnik kompanije, žele omogućiti našim učenicima, a njihovim potencijalnim zaposlenicima da znanja iz oblasti mehatronike usvajaju na očiglednim i savremenim sredstvima.

Profesorica Irma Behlulović zahvalila se u ime profesora i učenika istaknuvši da će dobivenu opremu zajedno sa svojim kolegama i učenicima iskoristiti da naši učenici što kvalitetnije savladaju znanja i vještine u mehatronici i da učenicima pruže priliku da iskažu svoju kreativnost.

Direktor škole Elmedin Lukač istakao je da će se saradnja sa firmom Veritas proširiti kroz razne zajedničke projekte stručne obuke kroz programe obrazovanja odraslih za potrebe ove kompanije, te najavio stručne posjete naših učenika proizvodnim pogonima kompanije Veritas.