Dan škole, 03.12.2017. g. obilježen je humanitarnim partijem u petak 01.12.2017. g. kada su učenici svih razreda zajedno sa svojim profesorima umjesto plačanja ulaznice za party, poklanjali svoj prilog čokolada, bombone, igračke i sl.

Manifestacija je odžana u suradnji sa organizacijom „Ruku na srce“, a svi prikupljeni prilozi će biti podjeljeni socijalno ugroženoj djeci koja nisu u prilici dobiti novogodišnji paketić.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učenicima, profesorima, direktorima te ostalim uposlenicima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ovog lijepog druženja i humanitarnog gesta.

Takođe, zahvaljujemo se i predstvnicima Viječa učenika Prve gimnazije, Druge gimnazije, Zubotehničke škole i škole za Saobraćaj i komunikacije koji su zajedno sa našim učenicima proveli taj dan, te na ovaj način omogućili da u ovim vremenima „dotaknemo“ dječija srca.

U organizaciji humanitarnog partija su učestvovali predstavnici učenika svih razreda naše škole, predstavnici Viječa učenika škole te profesori Irma Behlulović, Elvedina Jelešković i Eldin Grabovica.

U povodu obilježavanja Dana škole, učenici su imali priliku napisati literarne radove na temu „Moja škola“. Odabrana su dva najbolja rada koja su napisali učenici I-4 odjeljenja: