Dana 28.09.2016. godine u našoj školi svečeno je otvorena nova biblioteka. Svečanosti su prisustvovali direktori srednjih i osnovnih škola, predstavnici organizacija sa kojima škola ima uspješnu saradnju, te predstavnici Općine Centar na čelu sa Predsjedavajućim Općinskog vijeća g-dinom Nedžadom Ajnadžićem i Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS g-din Elvir Kazazović.

Ceremonija otvaranja započela je intoniranjem državne himne. Nakon toga je upriličen prigodan kratki program u kojem je naša učenica Pulić Sara pozdravila prisutne te je učenica Avdagić Nejra u pratnji profesorice Irme Behlulović na gitari, pročitala nekoliko redaka iz knjige „Vidjela sam malog princa” koju je napisala upravo naša profesorica Irma.

U svom pozdravnom govoru direktor naše škole Elmedin Lukač istakao je da je ova nova biblioteka izgrađena i uređena s puno ljubavi, truda i sredstava koje je škola uložila kako bi našim učenicima stvorila ugodan ambijent u kojem će se oni družiti s knjigom. Takođe je napomenuo da je biblioteka uređena i zahvaljujući donacijama Komisije za obrazovanje pri Općini Centar, kompanije Profine iz Živinica i  preduzeća za izradu plastične stolarije Jezeroplast iz Zvornika.

Svima njima direktor škole je uručio odgovarajuće zahvalnice.

Prisutnima se sa par riječi obratio i Predsjedavajući Općinskog vijeće Općine Centar g-din Ajnadžić koji je u svom govoru istakao da mu je drago da prisustvuje ovakvoj svečanosti i da je sretan što je i Općina Centar dala svoj doprinos tome i da će i u buduće Općina Centar davati podršku svim projektima koji promoviraju znanje.

Ministar Kazazović je u par riječi pozdravio prisutne, zahvalio se na pozivu i prilici da prisustvuje ovakvom jednom značajnom događaju za obrazovanje u KS. Pohvalio je rukovodsvo i uposlenike škole za uloženi trud i izrazio spremnost za podršku i budućim sličnim projektima.

Simbolično presjecanje vrpce i otvaranje biblioteke izvršili su gospoda Kazazović i Ajnadžić.

Ceremonija svečanog otvaranja biblioteke završila se izvođenjem prigodne muzičke kompozicije u izvedbu učenika Prve gimnazije.

[huge_it_slider id=”9″]