Naši učenici učestvovali na projektu

MUNJA BUSINESS CHALLENGE 2016.!

Četvrto državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu (Munja Business Challenge) održano je 12. i 13. aprila u Sarajevu (Networks Centar). Na takmičenju je učestvovalo 76 učenika srednjih škola iz 20 gradova. Kroz ovo takmičenje učesnici rješavaju izazov tj. poslovni zadatak. Mješoviti timovi učenika uz pomoć mentora osmišljavaju rješenje zadanog poslovnog problema, svoj biznis proizvod ili uslugu i prezentuju ga pred stručnim žirijem i ostalim učesnicima. Kroz Business Challenge mladi razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprijeđuju vlastito samopouzdanje, sve to što je sutra od velike važnosti kada se nađu na tržištu rada.

Našu Školu predstavljali su učenici IV-1 razreda . Hrustić Aida,Kremo Armin i Frašto Mustafa. S ponosom ističemo da je naša učenica Aida Hrustić član pobjedničkog tima.

Pobjednički tim čine: Dragana Lazarević iz Dervente, Amra Delibašić iz Kaknja, Omar Dervišević iz Tuzle, Aida Hrustić (Srednja škola metalskih zanimanja) iz Sarajeva i Josipa Petra Pravdić (Katolički školski centar) iz Sarajeva.

Četiri pobjednička tima predstavljat će BiH na regionalnom takmičenju Zapadnog Balkana u Zagrebu od 17. do 19. aprila/travnja 2016. god.