PRVI PARKING ZA BICIKLA PRVOJ OSNOVNOJ ŠKOLI NA ILIDŽI

Učenike Prve osnovne škole na Ilidži obradovali smo predajom na upotrebu prvog parkinga za bicikla. U petak 14.04.2017.g. upriličili smo zvaničnu primopredaju parkinga za bicikla.

Početak je to realizacije projekta „Promocija i značaj upotrebe bicikla u javnom prevozu učenka i studentske populacije u Kantonu Sarajevo“ koji je pokrenulo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS, a čiji je izvođač radova naša škola, odnosno naši učenici koji su sa puno elana sa svojim nastavnikom Zaimom Ćatićem parkinge izrađivali na časovima praktične nastave.

Primopredaji parkinga za bicikla prisustvovali su učenici i nastavnici, kao i direktor Prve osnovne škole, naši učenici koji su učestvovali u izradi parkinga, nastavnik Zaim Ćatić i direktor naše škole, te predstavnica Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS Azra Ivazović.

Medijski su to zabilježili TVSA, TV Hayat i novinari Oslobođenja.

Osim ovoj osnovnoj školi, već završene biciklističke parkinge predali smo na upotrebu učenicima OŠ „Grbavica II“, OŠ „Aleksa Šantić“, Gimnazije Obala, a vrlo uskoro parkinge će dobiti i OŠ „Fatima Gunić“, Peta gimnazija i Stomatološki fakultet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *